- Fierbator
- 3
- Tip
- Cafea
- Ingrediente
- 100% Arabica
- Continut cafeina
- Cu cafeina
- Forma produs
- Boabe
- Tip cafea
- Espresso
- Tara de origine
- Honduras
- Cantitate
- 1000 gr
- Beneficii
- Cremoasa
- Destinat pentru
- Cafetiera
- Aroma
- Caramel
- Fructe
- 7
Cafea Proaspat Prajita, Honduras SHG EP - FINCA CERRO ALTO, 100% Arabica
Cafea ce provine din regiunea Copan - Capucas (Honduras), loc foarte cunoscut pentru vestigiile ''Ruinele lui Copan'', cu origini precolumbiene - Maya. Terenurile din Capucas sunt ideale pentru cultivarea cafelei datorita continutului solului, conditiilor pedoclimatice, precum si a altitudinii mari la care intalnim plantatiile - in medie intre 1200 si 1800 de metri deasupra nivelului marii. Fermierii culeg doar ciresele coapte, le transporta pe versantii muntilor pana la statia de spalare a fermei unde sunt sortate dupa dimensiune si densitate, apoi sunt decojite, spalate din nou si fermentate in rezervoare. In final, boabele sunt uscate partial la soare si la umbra. De ce cafea proaspat prajita? Deoarece cafeaua are particularitati unice dobandindu-si calitatile specifice numai in momentul prajirii, operatiune de mare importanta sub aspect tehnologic.