O retetamediteraneana clasica, unde vinetele sunt transformate in cupe savuroase, umplute cu propriul miez, rosii cherry dulci, masline aromate si mozzarella cremoasa.
Categorii: #FelPrincipal, #Vegetarian
Portii: 4
Preparare: 10 min
Gatire: 40 min
Dificultate: Usor
Detalii Complete: Vinete Umplute in Stil Italianesc
Ingrediente:
2 vinete medii
2 linguri ulei de masline extravirgin plus extra pentru stropit
1 ceapa mare tocata marunt
4 catei de usturoi tocatimarunt
12 rosii cherry, taiate in jumatati
50 g de masline verzi farasamburi, tocate
O mana de frunze de busuioc proaspat, tocate
O bila de 125 g de mozzarella, rupta in bucatele
O mana de pesmet proaspat (Panko sau pesmet obisnuit)
Mod de preparare:
Pregatirea vinetelor:Incinge cuptorul la 220 grade Celsius. Spala vinetele si taie-le in jumatati pe lungime, pastrand codita intacta. Cu un cutit mic, cresteaza o margine groasa de ½ - 1 cm in fiecare jumatate de vanata. Foloseste o lingurita pentru a scoate miezul vinetelor, astfel incat sa obtii patru "coji" goale. Unge usor cojile de vanata cu putin ulei de masline, asezoneaza-le cu sare si piper si asaza-le intr-o tava de copt. Acopera tava cu folie de aluminiu si tine-le la cuptor timp de 20 de minute.
Pregatirea umpluturii: Intre timp, toaca miezul scos din vinete si lasa-l deoparte. Intr-o tigaie nonaderenta, incinge cele 2 linguri de ulei de masline ramase si caleste ceapa tocata pana cand devine moale si translucida. Adauga miezul de vanata tocat si continua sa gatesti, amestecand ocazional, pana cand si miezul de vanata este moale. Adauga usturoiul tocat si rosiile cherry taiate in jumatati, si gateste-le pentru inca 3 minute. Incorporeazamaslinele verzi tocate, frunzele de busuioc proaspat si bucatelele de mozzarella. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Umplerea si coacerea finala:Cand cojile de vinete sunt moi, scoate-le din cuptor. Micsoreaza temperatura cuptorului la 200 grade Celsius. Umple generos cojile de vinete cu mixul de umplutura pregatit. Presara deasupra fiecareijumatatiputin pesmet proaspat si stropeste-le cu un strop suplimentar de ulei de masline pentru a le ajuta sa se rumeneasca. Coace-le in cuptor pentru 15-20 de minute, sau pana cand pesmetul este auriu si crocant, iar umplutura este fierbinte si bulbuceste.
Comments (0)