Pregatirea bazei: Incinge o bucata de unt intr-o tigaie. Cand s-a topit si sfaraie, adauga salotele, cimbrul, boabele de piper si semintele de coriandru cu un praf de sare. Gateste-le in timp ce amesteci 3-4 minute pana cand salotele incep sa isi schimbe culoarea.
Adaugarea ficatului: Mareste un pic focul, adauga ficatul si scortisoara si gateste-le timp de 3 minute.
Deglazarea: Toarna in tigaie vinul de Madeira si lasa-l sa clocoteasca pana a scazut pe jumatate. Transfera totul intr-un bol pentru a se raci si rade deasupra putina nucsoara proaspata.
Procesarea parfait-ului: Cand compozitia s-a racit, transfer-o intr-un blender, adauga untul si lichiorul de portocale si proceseaza-le pana la o consistenta catifelata. Gusta si mai asezoneaza daca e nevoie, apoi trece-l printr-o sita fina pentru un plus de rafinament.
Racirea initiala: Rastoarna pateul in vase ramekin sau boluri mici, lasand un spatiu pentru toppingul de cirese. Da-le la frigider si lasa-le sa se intareasca.
Glazura de cirese: Pentru a face glazura de cirese, topeste pe foc foarte mic 80g din dulceata cu otetul si un praf de sare. Lasa-le sa se raceasca putin, apoi acopera pateurile cu mixul. Tine-le din nou la frigider sa se mai intareasca timp de cateva ore.
Crutoane: Pentru a face crutoanele cu maia, incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Amesteca feliile de paine cu un praf generos de sare, cativa stropi de ulei de masline extravirgin si frunzele proaspete de cimbru. Tine-le la cuptor 15-20 minute pana cand sunt crocante si aurii. Crutoanele pot fi pregatite cu pana la o zi in avans si pastrate intr-un recipient etans.
Servire: Lasa invitatii sa intinda parfait-ul cremos pe crutoane si sa se bucure de aceasta delicatesa. Ideal pentru un bufet elegant!
Nutritional (per portie, 10 canapele): 288 kcal | 12g grasimi | 6g grasimi saturate | 29g carbohidrati | 8g zahar | 1g fibre | 12g proteine | 1.1g sare. Sursa excelenta de acid folic si fier.
Comments (0)