Pui Copt Incet, Glazurat cu Soia

O reteta asiatica reconfortanta si plina de gust! Un pui intreg, copt incet pana la perfectiune, cu o glazura aromata de sos de soia, ghimbir si cinci condimente chinezesti. Carnea frageda este servita cu legume crocante si orez

Categorii: #FelPrincipal

Portii: 4-6 

Preparare: 30 min (+ 1 ora pentru marinat si odihna) 

Gatire: 2 ore

Dificultate: Usor

Detalii Complete: Pui Copt Incet, Glazurat cu Soia

Ingrediente:

  • 1 pui (aproximativ 2 kg)

    Pentru marinada: 

    • O bucata mica ghimbir, decojita si rasa fin (pastreaza coaja pentru cavitatea puiului) 
    • 1 lingurita pudra 5 condimente chinezesti (five spice) 
    • 3 catei de usturoi, rasi marunt 
    • 1 lingura vin de orez 
    • 2 linguri sos de soia

    Pentru supa (sosul de glazura):

              • 150 ml supa de pui 
              • 1 lingura miere 
              • 3 linguri sos de soia 
              • 2 stelute anason
                    Pentru servit:
                    • 2 salate verzi tip Little Gem, frunzele separate
                    • 1 legatura ceapa verde, rupta in fasii subtiri 
                    • ½ castravete taiat in fasii subtiri (julienne) 
                    • 1 ardei rosu, feliat subtire 
                    • O mana mica de coriandru proaspat, tocat 
                    • 50g arahide coapte sau caju tocate mare 
                    • Orez gatit, pentru servit

                                  Mod de preparare:

                                  Pregatirea marinadei si marinarea puiului: Intr-un bol mic, amesteca ingredientele pentru marinada: ghimbirul ras, pudra de cinci condimente chinezesti, usturoiul, vinul de orez si sosul de soia. Asaza puiul intreg intr-un vas de copt. Freaca puiul bine, pe toata suprafata, cu marinada obtinuta si introdu coaja de ghimbir in cavitatea puiului pentru un plus de aroma. Acopera vasul si lasa puiul la marinat la temperatura camerei timp de 1 ora, sau, pentru o aroma mai intensa, in frigider peste noapte. 

                                  Pregatirea pentru copt: Incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-o carafa, amesteca ingredientele pentru supa: supa de pui, mierea, sosul de soia si stelutele de anason. Toarna acest amestec peste puiul marinat in vasul de copt. 

                                  Coacerea puiului: Coace puiul neacoperit timp de 1 ora. Dupa prima ora, stropeste puiul cu lichidul aromat din vas. Continua sa coci puiul pentru inca 30-40 de minute, stropindu-l la fiecare 10 minute pentru a-l mentine umed si a-i forma o glazura frumoasa, aurie. Monitorizeaza cu atentie glazura de pe baza vasului – s-ar putea sa fie nevoie sa adaugi putina apa daca observi ca incepe sa se arda. 

                                  Odihna si pregatirea sosului: Odata copt, scoate puiul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca pe un platou timp de 20 de minute. Acest pas este crucial pentru ca sucurile sa se redistribuie in carne, asigurand o textura frageda. Intre timp, indeparteaza grasimea din sucurile ramase in vasul de copt, da-le intr-un clocot rapid pe aragaz, apoi stinge focul. 

                                  Servire: Rupe carnea de pe pulpe in fasii, iar carnea de pe piept feliaz-o. Inveleste fasiile de carne in frunze crocante de salata Little Gem, impreuna cu ceapa verde, castravetele, ardeiul rosu feliat, coriandrul proaspat si nucile crocante (arahide sau caju). Serveste carnea de piept feliata alaturi de orez gatit si cu sucurile aromate de la cuptor, incalzite, turnate deasupra. 

                                  Nutritional (per portie, 6 portii): 439 kcal | 24g grasimi | 6g grasimi saturate | 6g carbohidrati | 5g zahar | 2g fibre | 47g proteine | 2.4g sare. Contribuie cu 2 din cele 5 portii zilnice de legume/fructe recomandate.

                                  Comments (0)

                                  No comments at this moment
                                  Product added to wishlist
                                  Product added to compare.