Pui la Cuptor cu Curry Verde Thailandez

O explozie de arome asiatice intr-un singur preparat! Puiul intreg este gatit cu lemongrass, ghimbir si pasta de curry verde, rezultand o carne frageda invaluita intr-un sos cremos de cocos, picant si dulce-acrisor.

Categorii: #FelPrincipal

Portii: 4 

Preparare: 5 min

Gatire: 1 ora si 15 min

Dificultate: Usor

Detalii Complete: Pui la Cuptor cu Curry Verde Thailandez

Ingrediente:

  • 1 pui intreg (aproximativ 1.5 kg) 
  • 2 fire lemongrass zdrobite 
  • 2 limes (1 taiata in jumatati / 1 feliata) 
  • O bucata de ghimbir de 2 cm nedecojita, zdrobita usor cu partea plata a cutitului 
  • 2 linguri pasta de curry verde thailandez 
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui 
  • 1 lingurita zahar brun 
  • 1 conserva (400g) lapte de cocos 
  • 2 lingurite sos de peste
  • 1 pachet mic de coriandru tocat 
  • 1 ardei iute rosu feliat pentru servit (optional, pentru un plus de picant si culoare) 
  • Orez gatit si verdeturi proaspete pentru servit

                              Mod de preparare:

                              Pregatirea puiului: Asaza puiul intreg intr-o cratita mare care poate fi folosita atat pe aragaz, cat si in cuptor (ideal una de fonta, tip Dutch oven). Indeasa firele de lemongrass zdrobite, feliile de lime si bucata de ghimbir in cavitatea puiului pentru a-i infuza aroma. 

                              Marinarea (optional, pentru intensitate): Intr-un bol mic, amesteca jumatate din pasta de curry verde thailandez cu uleiul de floarea soarelui. Foloseste-ti mainile pentru a unge puiul cu aceasta pasta pe toata suprafata, inclusiv sub piele. Puiul poate fi pregatit pana in acest punct cu pana la o zi in avans si lasat sa se marineze, acoperit, la frigider. Daca a fost la frigider, scoate-l cu o ora inainte de a-l coace pentru a ajunge la temperatura camerei. 

                              Coacerea initiala: Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Acopera cratita cu folie de aluminiu sau cu un capac etans si da-o la cuptor pentru 40 de minute. 

                              Coacerea finala si rumenirea: Dupa 40 de minute, indeparteaza folia/capacul si mai tine puiul la cuptor inca 30 de minute, pana cand este bine facut si pielea a devenit aurie si crocanta. 

                              Pregatirea sosului de curry: Scoate puiul din cratita si asaza-l pe un platou sau o farfurie care va prinde sucurile, lasand sucurile de la coacere sa se scurga inapoi in cratita. Foloseste clesti de bucatarie pentru a indeparta feliile de lime, firele de lemongrass si ghimbirul din cratita. Adauga in cratita restul de pasta de curry si zaharul brun. Asaza cratita pe foc mediu si fierbe continutul, zdrobind feliile de lime cu dosul unei linguri pana cand sosul incepe sa se ingroase si devine lipicios. Toarna inauntru laptele de cocos si da-le intr-un clocot, amestecand bine, apoi adauga orice sucuri ramase de la pui si sosul de peste. Lasa sosul sa fiarba din nou putin pana se ingroasa usor. 

                              Servire: Pune puiul la loc in cratita, presara-l cu coriandru proaspat tocat si ardei iute feliat (daca folosesti). Adu puiul la masa si serveste-l cu orez gatit si verdeturi proaspete, cu sosul de curry turnat generos deasupra si extra felii de lime alaturi, pentru prospetime. 

                              Nutritional (per portie): 721 kcal | 49g grasimi | 23g grasimi saturate | 5g carbohadrati | 3g zahar | 1g fibre | 64g proteine | 1.2g sare. Fara gluten.

                              Comments (0)

                              No comments at this moment
                              Product added to wishlist
                              Product added to compare.