Tort Inel cu Portocale si Lavanda

Un desert rafinat si aromat, perfect pentru a incheia o masa speciala sau pentru a rasfata papilele gustative intr-o dupa-amiaza de vara. Textura pufoasa a tortului se imbina armonios cu prospetimea vibranta a portocalei si notele florale, subtile, de lavanda.

Categorii: #Desert

Portii: 10

Preparare: 20 min

Gatire: 40 min

Dificultate: Usor

Detalii Complete: Tort Inel cu Portocale si Lavanda

Ingrediente:

  • 250 g de unt lichefiat, plus putin extra pentru uns forma 
  • 250 g zahar granulat 
  • 4 oua medii, la temperatura camerei 
  • 300 g de faina alba, cernuta 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • Coaja rasa fin de la 1 portocala mare (bio, netratata) 
  • 200 ml suc proaspat de portocale (aproximativ de la 2-3 portocale) 
  • ¾ - 1 lingurita de lavanda uscata, de uz culinar (plus extra flori de lavanda pentru decor, optional) 

                Pentru glazura de portocale: 

                • 30 ml suc proaspat de portocale 
                • 175 g de zahar pudra, cernut

                  Mod de preparare:

                  Pregatirea formei si cuptorului: Incinge cuptorul la 180 grade Celsius (cuptor static) sau 160 grade Celsius (cuptor cu ventilatie). Unge generos cu unt o tava-inel cu santuri (tip Bundt cake sau Gugelhupf), cu un diametru de aproximativ 20 cm. Asigura-te ca este bine unsa si pudrata usor cu faina pentru a preveni lipirea. 

                  Amestecarea ingredientelor umede: Intr-un bol mare, bate untul lichefiat cu zaharul granulat folosind un mixer electric, pana cand compozitia devine pala, pufoasa si cremoasa. Adauga ouale treptat, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare pana cand este complet incorporat. 

                  Adaugarea ingredientelor uscate si arome: Adauga in bol faina cernuta, praful de copt, coaja rasa de portocala si ¼ lingurita de sare. Inglobeaza-le usor, cu o spatula mare metalica, printr-o miscare de jos in sus, pana la combinare. Nu amesteca excesiv. 

                  Incorporarea lichidelor si aromei de lavanda: Toarna in bol sucul proaspat de portocale si adauga lavanda uscata (incepe cu ¾ lingurita si adauga mai mult daca doresti o aroma mai intensa). Amesteca foarte putin, doar cat sa se omogenizeze din nou compozitia. 

                  Coacerea tortului: Pune aluatul cu lingura in tava-inel pregatita si uniformizeaza suprafata. Coace-l in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40 de minute, sau pana cand este crescut, auriu, iar o scobitoare introdusa in centru iese curata. 

                  Racire: Lasa tortul sa se raceasca in tava timp de 10 minute. Apoi, rastoarna-l cu grija pe un gratar pentru prajituri si lasa-l sa se raceasca complet inainte de a aplica glazura. 

                  Prepararea si aplicarea glazurii: Pentru a face glazura, amesteca sucul proaspat de portocale cu zaharul pudra cernut intr-un bol mic. Amesteca-le energic pana cand obtii o glazura fina si catifelata. Stropeste tortul complet racit cu aceasta glazura si, daca doresti, decoreaza cu extra flori de lavanda uscata pentru un aspect elegant. 

                  Nutritional (per portie): 501 kcal | 23g grasimi | 14g grasimi saturate | 68g carbohadrati | 44g zahar | 1g fibre | 6g proteine | 0.8g sare.

                  Comments (0)

                  No comments at this moment
                  Product added to wishlist
                  Product added to compare.