Papua Noua Guinee este cel mai mare producator mondial al soiului Tahitensis(vanilie tahiti). Aici vanilia este cultivata manual, intr-un proces laborios si intensiv de munca, ce poate fi privit de multi din domeniu care fiind un mare consumator de timp, pricepere. Cu toate acestea, satisfactia este pe masura, intrucat rezultatul are reputatia de a fi unul dintre cele mai apreciate si scumpe tipuri de vanilie!
Este important de mentionat ca pasta de vanilie din Papua Noua Guinee este obtinuta din vanilie naturala: pastai de vanilie si apa puternic alcalinizata(fara alte adaosuri sau potentiatori). In acest fel reflecta autenticitatea si puritatea ingredientului si este apreciata de cei care cauta produse naturale si autentice in bucatarie.
Pastaile de vanilie din Papua Noua Guinee sunt cunoscute pentru textura grasa si uleioasa, ceea ce le face ideale pentru utilizarea in produse de patiserie si cofetarie. Acestea sunt mai apoi uscate, fermentate si maturate la soare,. Un proces care le confera o aroma unica, distincta si mai intensa decat cea a altor soiuri. Un alt plus este si perioada de valabilitate mai lunga.