Cafea Proaspat Prajita, Honduras Speciality Coffee, 100% Arabica

D5P662MBM
35,00 lei
cu TVA Livrare in max. 2 zile

Cafea ce provine din regiunea Copan - Capucas (Honduras), loc foarte cunoscut pentru vestigiile ''Ruinele lui Copan'', cu origini precolumbiene - Maya. Terenurile din Capucas sunt ideale pentru cultivarea cafelei datorita conținutului solului, condițiilor pedoclimatice, precum si a altitudinii mari la care întâlnim plantațiile - in medie intre 1200 si 1800 de metri deasupra nivelului marii. Finca Cerro Alto este o parcela unica, situata pe versanții muntelui Celaque ce urca pana la 2900 m, cel mai înalt vârf din Honduras - astfel, certificarea SHG (Strictly High Growing) este binemerita, iar EP - preparare speciala pentru piața europeana, un plus. Fermierii culeg doar cireșele coapte, le transporta pe versanții munților pana la stația de spălare a fermei unde sunt sortate după dimensiune si densitate, apoi sunt decojite, spălate din nou si fermentate in rezervoare. In final, boabele sunt uscate parțial la soare si la umbra.

Gramaj
Grad macinare

Descriere

Cuvântul "Celaque", tradus "cutie de apa" in dialectul local Lenca, dar acum distinct, descrie fluxul constant de apa din multele râuri cu izvoare in acești munți, hrănind fermele de cafea ușor terasate ce duc pana a capitala districtului Gracias.

De ce cafea proaspat prajita? Deoarece cafeaua are particularitati unice dobandindu-si calitatile specifice numai in momentul prajirii, operatiune de mare importanta sub aspect tehnologic. Varful de calitate al unei cafele incepe a doua zi dupa prajire si dureaza circa 14 zile, perioada dupa care 90% din acest complex de arome se oxideaza.

Detalii ale produsului

Fierbator
3
Tip
Cafea
Ingrediente
100% Arabica
Continut cafeina
Cu cafeina
Forma produs
Boabe
Tip cafea
Espresso
Tara de origine
Honduras
Cantitate
1000 gr
Beneficii
Cremoasa
Destinat pentru
Cafetiera
Aroma
Caramel
Fructe
7

Reviews

No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Product added to wishlist

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor, Detalii aici.