Vin Nebbiolo d'Alba Bersano 1969 - Expresie a epocii, cu un gust unic!
Vin Nebbiolo d'Alba Bersano 1969 - Expresie a epocii, cu un gust unic!
Vin Nebbiolo d'Alba Bersano 1969 - Expresie a epocii, cu un gust unic!
Vin Nebbiolo d'Alba Bersano 1969 - Expresie a epocii, cu un gust unic!

VIN DE COLECTIE 1969 - Nebbiolo d´Alba Bersano, 1.5L, Italia

NEBDOC1969
Ultimele produse in stoc
690,00 lei
Include TVA Livrare in max. 2 zile

Nebbiolo d'Alba Bersano din 1969 este un vin produs in regiunea Piemont din Italia. Nebbiolo d'Alba este un vin istoric italian DOC (Denominazione di Origine Controllata). Este sinonim cu vinurile Nebbiolo mai crocante din regiunea Roero situata la nord de raul Tanaro. Acest DOC poate fi aplicat tuturor vinurilor situate in afara regiunii Langhe, si include vinuri celebre precum Barolo si Barbaresco. Nebbiolo d'Alba DOC necesita ca vinul sa fie 100% Nebbiolo si sa fie invechit timp de 12 luni inainte de lansare.

Vinul Nebbiolo d'Alba Bersano 1969 este facut din struguri Nebbiolo 100%. Este un vin teritorial si auster, care prezinta eleganta si caracterul unui Barolo. Strugurii sunt supusi fermentatiei spontane cu macerare pe coaja timp de 30 de zile, iar apoi vinul este invechit in barici vechi timp de 14 luni. Vinul are o culoare granat inchisa si un nas intens de ierburi aromatice, trandafir uscat, coacaze negre si note eterice.

 

Politica de securitate

 

Politica de livrare

 

Politica de returnare

Descriere

Vinurile Nebbiolo, inclusiv Nebbiolo d'Alba Bersano din 1969, sunt cunoscute pentru caracteristicile lor distinctive. Soiul de struguri Nebbiolo este recunoscut pentru aciditatea ridicata, taninurile fermi si capacitatea de a produce vinuri cu potential de invechire. Aceste vinuri au adesea un aspect translucid si arome delicate care pot insela palatul, deoarece il intampina cu taninuri robuste si aciditate pronuntata. Odata cu varsta, pot dezvolta arome secundare de ciuperci, trufe si tutun.
 
Nebbiolo este soiul de struguri dominant folosit la producerea vinurilor rosii din Piemont. Este cunoscut pentru calitatile sale tanice si acide, precum si pentru capacitatea de a produce vinuri cu continut de alcool destul de mare. Combinatia acestor caracteristici face ca vinurile distinse si demne de pivnita din Barolo si Barbaresco sa fie unele dintre cele mai cautate din regiune. Vinurile Nebbiolo sunt translucide si au un miros delicat, dar intampina palatul cu taninuri robuste si aciditate ridicata. Degustarea vinurilor Nebbiolo poate fi o experienta destul de captivanta, deoarece aromele florale si de fructe rosii deschise sugereaza un vin mai usor decat este de fapt.
 
 

Note de degustare pentru 1969 Nebbiolo d'Alba Bersano

 
    • Aspect: vinurile Nebbiolo au de obicei o culoare granat sau rosu caramiziu, adesea cu o nuanta portocalie pe margine din cauza invechirii.
    • Aroma: Asteptati-va arome complexe si pronuntate de trandafiri, violete, ierburi uscate si fructe rosii precum cirese si zmeura. De asemenea, pot exista note de gudron, piele, tutun si pamant.
    • Gust: Vinurile Nebbiolo sunt cunoscute pentru aciditatea mare si taninurile fermi, care le confera structura si longevitate. Aromele pot include fructe rosii, cirese uscate, prune, lemn dulce si condimente. Odata cu varsta, aceste vinuri pot dezvolta arome secundare, cum ar fi ciuperci, trufe si tutun.
    • Final: Vinurile Nebbiolo au adesea un final lung si persistent, taninurile oferind o senzatie usor astringenta si de uscare la gust.
 
Este important de retinut ca aceste note de degustare sunt caracteristici generale ale vinurilor Nebbiolo si este posibil sa nu reflecte in mod specific Nebbiolo d'Alba Bersano din 1969. Fiecare epoca poate avea propriul profil unic de aroma si potential de invechire. Daca achizitionati o sticla din acest vin, cel mai bine ar fi sa va consultati cu unul din expertii in vin Republica del Gusto sau un somelier care va poate oferi informatii mai precise si detaliate pe baza sticlei specifice pe care o detineti. Daca aveti alte intrebari sau aveti nevoie de asistenta suplimentara, nu ezitati a intreba!

Cum sa deschideti, degustati si pastrati o sticla de vin vechi ca aceasta:

Deschiderea sticlei:
Fiti extrem de atenti atunci cand scoateti dopul, deoarece acesta ar putea fi fragil din cauza varstei.
Folositi un deschizator de vin de calitate pentru a preveni ruperea dopului sau contaminarea continutului.
Incercati sa mentineti sticla intr-o pozitie stabila si orizontala in timpul deschiderii, pentru a evita orice miscare brusca care ar putea afecta sedimentul.
Degustarea vinului:
Permiteti vinului sa respire timp de cel putin 30 de minute inainte de a-l degusta, preferabil prin decantare.
Observati culoarea vinului: pentru vinurile vechi, culoarea poate varia de la rubin spre chihlimbar, reflectand evolutia acestuia.
Mirositi vinul inainte de a-l gusta. Notele aromatice ar putea include arome de fructe uscate, lemn, mirodenii si uneori indicii subtile de oxidare.
Luati o gura de vin si lasati-l sa rascoleasca pe limba pentru a va permite sa apreciati textura, corpul si complexitatea sa.
Gustati vinul si lasati-va papilele gustative sa descopere straturile de arome si finetea sa.
Pastrarea sticlei:
Dupa deschidere, consumati vinul intr-un timp cat mai scurt posibil, deoarece expunerea la aer poate deteriora rapid calitatea acestuia.
Stocati sticla intr-un loc racoros, intunecat si fara fluctuatii mari de temperatura sau umiditate, pentru a mentine integritatea sa.
Evitati expunerea directa la lumina, deoarece acest lucru poate afecta negativ compozitia chimica a vinului.
Daca doriti sa pastrati eticheta sau alte documente asociate sticlei, puteti incerca sa fotografiati sau sa copiati documentele pentru a le pastra in conditii bune, evitand astfel manipularea excesiva a sticlei.

Detalii

Tip
Vin
Tara de origine
Italia
Culoare
Rosu
Continut zahar
Sec
Alcool
12.5 %
Regiune
Piemont
An
1969
Prier

Recenzii

Fii primul care lasa o recenzie
Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

3 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to wishlist
Product added to compare.