De ce cafea proaspat prajita? Deoarece cafeaua are particularitati unice dobandindu-si calitatile specifice numai in momentul prajirii, operatiune de mare importanta sub aspect tehnologic. Varful de calitate al unei cafele incepe a doua zi dupa prajire si dureaza circa 14 zile, perioada dupa care 90% din acest complex de arome se oxideaza.
Cafea Proaspat Prajita, Kenya AA Speciality Coffee, 100% Arabica
Kianjiru este o regiune aflata in districtul Kirinyaga, chiar la sud de Ecuator si este detinuta de membrii clanului Unjiru. Arabica Bourbon este cunoscuta pentru aciditatea sa ridicata datorita consistentei solurilor vulcanice si a altitudinii la care creste - peste 1700m. Asociatia Kianjiru produce nu mai mult de 20 de tone de cafea pe an. Datorita locatiei sale strategice - contra vanturilor Muntelui Kenya, Kianjiru are o retea buna de rauri permanente si este umeda pe tot parcursul anului. Zona are doua anotimpuri de precipitatii distincte, ploi lungi (martie-mai) si ploi scurte (octombrie-noiembrie), avand un climat ecuatorial. Boabele coapte de cafea sunt zdrobite si lasate sa fermenteze pentru indepartarea mucilagiului. Cand fermentatia este incheiata boabele sunt spalate cu apa curata si puse pe paturi speciale la uscat. Pe masura uscarii, boabele cu defecte sunt indepartate manual spre a oferi doar maximul de calitate. Toate acestea vor da in ceasca o cafea foarte florala.
Politica de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare
Descriere
Detalii
- Fierbator
- 3
- Tip
- Cafea
- Ingrediente
- 100% Arabica
- Continut cafeina
- Cu cafeina
- Forma produs
- Boabe
- Tip cafea
- Espresso
- Tara de origine
- Kenya
- Cantitate
- 800 gr
- Beneficii
- Energizanta
- Destinat pentru
- Cafetiera
- Aroma
- Fructe
- Aciditate ridicata
- 6