De ce cafea proaspăt prăjită? Deoarece cafeaua are particularități unice dobândindu-și calitățile specifice numai în momentul prăjirii, operațiune de mare importanță sub aspect tehnologic. Vârful de calitate al unei cafele începe a doua zi după prăjire și durează circa 14 zile, perioadă după care 90% din acest complex de arome se oxidează.
Cafea Proaspat Prajita, Kenya AA Speciality Coffee, 100% Arabica
Kianjiru este o regiune aflată în districtul Kirinyaga, chiar la sud de Ecuator și este deținută de membrii clanului Unjiru. Arabica Bourbon este cunoscută pentru aciditatea sa ridicată datorită consistenței solurilor vulcanice și a altitudinii la care creste - peste 1700m. Asociația Kianjiru produce nu mai mult de 20 de tone de cafea pe an. Datorită locației sale strategice - contra vânturilor Muntelui Kenya, Kianjiru are o rețea bună de râuri permanente și este umedă pe tot parcursul anului. Zona are două anotimpuri de precipitații distincte, ploi lungi (martie-mai) și ploi scurte (octombrie-noiembrie), având un climat ecuatorial. Boabele coapte de cafea sunt zdrobite și lăsate să fermenteze pentru îndepărtarea mucilagiului. Când fermentația este încheiată boabele sunt spălate cu apă curată și puse pe paturi speciale la uscat. Pe măsura uscării, boabele cu defecte sunt îndepărtate manual spre a oferi doar maximul de calitate. Toate acestea vor da în ceașcă o cafea foarte florala.
Politica de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare
Descriere
Detalii
- Fierbator
- 3
- Tip
- Cafea
- Ingrediente
- 100% Arabica
- Continut cafeina
- Cu cafeina
- Forma produs
- Boabe
- Tip cafea
- Espresso
- Tara de origine
- Kenya
- Cantitate
- 800 gr
- Beneficii
- Energizanta
- Destinat pentru
- Cafetiera
- Aroma
- Fructe
- Aciditate ridicata
- 6